champignons - ready to eat - kastanjechampignons
Voeding

Yay or Nay: champignons wassen

champignons - ready to eat - kastanjechampignons

Het gaat al jaren de ronde:

champignons, die was je niet!!

Je veegt ze gewoon proper met een speciaal ontworpen champignonborsteltje.

Vanwaar komt deze keukentip?
Wie al eens een champignon van dichtbij bekeken heeft, zal gemerkt hebben dat het een ietwat ‘sponsige’ structuur heeft.  Je voelt het ook als je erop drukt, ze hebben een zekere veerkracht.  Door hun structuur zuigen ze makkelijk water op.

Maar…
Vermits ze vocht opnemen is het dus geen inderdaad geen goed idee om ze in water te zetten.  Dus onderdompelen en even onder laten staan tot ze gesneden zijn zodat ze niet bruin worden, is geen goed idee.  Laat dit jou echter niet tegenhouden om ze toch even onder water af te spoelen, in een vergietje.  Zo zuigen ze geen water op, maar kan je ze wel mooi ontdoen van alle vuil.

Dus: spoelen mag, onderdompelen niet