Burn-out Vragenlijst

Wil je graag voor jezelf nagaan in hoeverre jouw overspanningsklachten neigen naar een burn-out?

Deze vragenlijst kan jou daarbij helpen. Gebaseerd op de BAT (Burn-out Assessment Tool), lijst hij enkele mogelijke klachten op. Geef een score van 1 tot 5 in hoeverre deze klacht bij jou al dan niet vaak voorkomt.

Opgepast: deze vragenlijst kan in geen geval een diagnose stellen, hoogstens een zekere indicatie geven van de mate van overspanning. Voor een diagnose neem je best contact op met je huisarts.

Wist je dat je overspannen voelen niet hetzelfde is als een burn-out? Alhoewel er heel wat overlapping is in ‘klachten en symptomen’, verschillen ze toch onderling qua intensiteit, qua tijdsduur, maar ook qua ‘goesting hebben’.
Ook de herstelperiode ligt bij overspanning veel korter dan bij een burn-out.

Daar waar overspanning kan hersteld worden door rust en ontspanning, vraagt een burn-out nog wat extra herstelfases om mentaal en fysiek terug op te bouwen.
De tijd die iemand thuis zit van de job, is bij overspanningsklachten dus heel wat lager dan bij burn-out. Bij overspanningsklachten gemiddeld een maand, bij burn-out kan dit van een half jaar tot meerdere jaren gaan.

Mijn naam is Vanessa. Sinds 1982 geboren en getogen Roeselaarse (#bluvnplakn). Vanuit mijn coachingspraktijk begeleid ik volwassenen enerzijds rond gezondheidspreventie, herstel en reintegratie na langdurige ziekte. Ik richt me daarbij in eerste instantie op burn-out en andere ‘energiestoornissen’. Anderzijds zet ik mijn ervaring binnen HR en verworven kennis & competenties inzake coachingstechnieken, in als loopbaancoach. Omdat de voldoening van een goede jobinhoud, -condities en -omgeving ontegensprekelijk bijdragen tot het algemeen geluksgevoel. Maar ook binnen het kader van re-integratie blijkt een juiste jobafstemming essentieel.
Mijn motto’s: “LAGOM”: goed genoeg is het nieuwe perfect, uitblinken in genoegzaamheid. En “Talent Maakt Kracht.”


©2019 HaVan Coaching – Alle rechten voorbehouden